Continuăm să facem bine, pe termen lung, numai cu ajutorul tău !

DE CE SITUAȚIA A DEVENIT DISPERATĂ?

Peste 10.000 de oameni, numai din satele de lângă București, nu au ce mânca efectiv în următoarele luni și au nevoie de ajutorul nostru!

Lucrăm de mult timp cu aceste comunițăți și copiii acestora prin programul „Mentor In Romania”. De fiecare dată când i-am vizitat, acești oameni simpli, care trăiesc de la o zi la alta, ne-au susținut activitatea și este datoria noastră ca în aceste vremuri nefaste să le dăm o mână de ajutor.

UPDATE: 

Toate cele minunate vă urăm!

 

După ce am ajuns în ultimele 2 luni cu alimente și produse de curățenie la casele a peste 1200 de copii defavorizati din București, Ilfov și Dâmbovița, acum ne-am apucat să ajutăm familiile acestora să își construiască propria grădină de legume, prin proiectul creat împreună cu Asociația Grădinărescu: „Grădina familiei mele”. Sâmbătă am reușit să implementăm primele grădini și mulțumim enorm pe această cale Fundației Anonimul pentru susținerea financiară.

Aici câteva imagini de la primele 2 familii: https://www.facebook.com/MentorinRomania/posts/598570934185366

Avem cereri de la peste 20 de familiil să îi ajutăm să își facă o grădină completă de legume, pentru că este un cost important pe care multe familii nu și-l permit sau nu au ajutor sau cunoștințele necesare.

Avem multe planuri pentru această vară a reconstrucției și reorganizării și avem nevoie de sprijinul companiilor pentru a ajuta sustenabil familii și mai ales copii care trăiau de ani de zile sub pragul sărăciei iar azi parcă s-au adâncit și mai mult în groapa disperării.

Ce ne-am dori foarte mult să implementăm în această vară:

  1. Tabere tematice de dezvoltare personală, la Moinești, județul Bacău, în care micuții vor petrece timp de șase zile cu mentori de înaltă calificare în psihologie, teatru și medicina familiei, în care vom organiza sesiuni de mentorat prin educație și dezvoltare personală, educație sanitară, tehnici de supraviețuire și educație prin artă (240 de copii din familii grav afectate de sărăcie cu efectiv de 40 de copii per sesiune și 1 mentor la 10 copii prin respectarea distanței fizice).

 

  1. Caravana de teatru pentru copii prin parcuri, în colaborare cu Primăria Municipiului București, în care vom oferi cursuri de dezvoltare personală și spectacole de teatru interactiv cu beneficiarii noștri, 28 iulie – 10 septembrie, alături de actrița Maia Morgenstern și actorii Teatrului Evreiesc de Stat.

 

  1. Înființarea unui centru dedicat copiilor în prag de sărăcie ridicată cu risc de abandon școlar – microschooling în colaborare cu Ministerul Educației și Federația Națională a Părinților din Învățământul Preuniversitar. Microschooling-ul se situeaza între homeschooling și școală privată și prezintă o abordare mixtă: metode clasice, metode moderne, tenhica „jigsaw”, activități de tip hands-on, învățare bazată pe experimentare și interacțiune. Grupul țintă: copii de la 6-11 ani.

Micro School este, așa cum îi spune numele, o școală mică, cu maxim 100 de cursanți, în care se lucrează în grupuri mici, de maxim 15 copii, coordonați în activitatea de învățare de către un GHID. Acestea se organizează online și fizic. ( https://www.opiniatimisoarei.ro/urmatoarea-scoala-de-top-din-timisoara-unde-elevii-vor-invata-in-containere/07/09/2018) Ne gândim să achiziționăm container bloc gata mobilat în valoare de 20.000 de euro. În cazul în care situația stării de alertă se va prelungi iar școlile vor fi închise, vom avea programul Național Multimedia, în care vom avea programe de enrichment în regim online – deja lucrăm cu 20 de copii cărora le-am asigurat echipamente IT.

  1. Continuarea programului de Grădina din Familie- un proiect în care copiii și părinții învață să-și cultive propria fermă de legume și să se autogospodărească singuri la nivel național.

 

Beneficiarii noștri: 1500 de copii, din 70 de familii din București și județul Ilfov (comunele Joița, Bilciurești).

Orice sumă, orice gest ajută în acest moment. Cel mai simplu este un contract de sponsorizare cu compania pe care o reprezentați, dar puteți dona și individual în contul de paypal al asociației paypal.me/giftedkristopher.

 

Vă mulțumesc anticipat,

 

Kristof Lajos

Președinte Mentor România

https://www.facebook.com/MentorinRomania/ 

PS: Contractul la care fac referire este în baza legii sponsorizării, care permite direcționarea a 20% din impozitul pe profit către organizațiile înscrise în Registrul Entităților și Unităților de Cult, fără nici un cost suplimentar din partea companiei. Registru în care și noi suntem înscriși.

CUM PUTEȚI SĂ NE AJUTAȚI