De ce să ajutăm? A fost un an greu pentru noi, dar groaznic pentru copiii dezavantajați !

DE CE SITUAȚIA A DEVENIT DISPERATĂ?

Peste 10.000 de oameni, numai din satele de lângă București, nu au ce mânca efectiv în următoarele luni și au nevoie de ajutorul nostru!

Lucrăm de mult timp cu aceste comunițăți și copiii acestora prin programul „Mentor In Romania”. De fiecare dată când i-am vizitat, acești oameni simpli, care trăiesc de la o zi la alta, ne-au susținut activitatea și este datoria noastră ca în aceste vremuri nefaste să le dăm o mână de ajutor.

 

Începând cu luna martie, am reușit cu ajutorul sponsorizărilor din partea companiilor să ajutăm peste 3500 de copii din județele Ilfov și Dâmbovița cu: alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale didactice, tablete și, mai ales, cu un program educativ care să îi ajute: Amias Small School. Le mulțumim și pe această cale celor care au ajutat și s-au implicat.

Alături de 30 de voluntari inimoși, am făcut tot ce ne-a stat în putință să susținem copiii, care de multe ori se duc seara la culcare flămânzi, cu tot ce este necesar pentru a depăși această perioadă de coșmar, în care familiile acestora nu au de niciunele. Deși poate părea că tot ceea ce am făcut în acest an pare suficient, noi ne lovim de realitatea nemiloasă, în care avem identificați în comunități defavorizate peste 7000 de copii cu probleme, la care, efectiv, nu putem renunța.

Vrem să le putem duce măcar un pachet de alimente în preajma Sărbătorilor și să reușim să îi aducem pe cât mai mulți la școală, cu orice preț. Am dezvoltat Amias Small School pentru a-i ajuta în mod real să țină pasul cu școala și am făcut multe cursuri fizice în București și Birciulești. Acum suntem în etapa de a urca cursurile online, pentru un acces mai usor, mai ales în perioada vacanței. Insistăm pe educație deoarece abandonul școlar pentru grupele de vârstă 6-14 ani a crescut dramatic de la începutul pandemiei. Fără susținerea noastră, a tuturor, viitorul acestor copii este din ce în ce mai sumbru.

Orice sumă, orice gest ajută în acest moment! Cel mai simplu mod este un contract de sponsorizare cu compania pe care o reprezentați, dar puteți dona și individual, în contul de paypal al asociației paypal.me/giftedkristopher.

   

   

  Vă mulțumesc anticipat,

   

  Kristof Lajos

  Președinte Mentor România

  https://www.facebook.com/MentorinRomania/ 

  kristof.lajos@mentor-romania.ro 

  PS: Contractul la care fac referire este în baza legii sponsorizării, care permite direcționarea a 20% din impozitul pe profit către organizațiile înscrise în Registrul Entităților și Unităților de Cult, fără nici un cost suplimentar din partea companiei. Registru în care și noi suntem înscriși.

  CUM PUTEȚI SĂ NE AJUTAȚI