INVITAȚIE LASARE AMIAS SMALL SCHOOL

Asociația de Tineret pentru Prietenie și Educație are deosebita plăcere de a vă invita să faceți parte la deschiderea festivă a Școlii AMIAS SMALL SCHOOL – București. 

Când? 17 septembrie, ora 14,00 

Unde? Str. Mendeleev, nr. 7-15, sector 1

România numără în prezent 1.4 milioane de copii care trăiesc în risc de sărăcie extremă. Totodată, numărul copiilor care abandonează școala crește alarmant, anul acesta crescând cu peste 40 de procente, arată ultimele studii oficiale. În aceste condiții, numărul copiilor cu abilități, aflați în pericol să își piardă talentul este de 400.000.

 

Amias Small School, primul centru educațional non-profit de tip microschool își propune să salveze mințile strălucite copiilor dezavantajați social și educațional și să contribuie la completarea educației tradiționale  la un număr de 1500 de copii cu risc de abandon școlar, cu sistem  alternativ modern ce urmărește dezvoltarea și înălțarea talentelor, prin organizarea cursuri de după școală.  Amias Small School este un program finanțat de Nuclear Electrica

Sistemul AMIAS este o formă de educație experiențială, adaptată după sistemul de homeschooling și școală privată unde micuții ( 5-10 ani) alături de părinți și profesor participă la decizia privind traseul educațional pe anul școlar 2020-2021. În primă fază, proiectul pilot își propune să funcționeze două zile pe săptămână, respectiv Joi și Vineri,  între orele 13 și 18.